1) Информации за собирање на лични податоци и податоци за контакт на одговорното лице

1.1 Задоволни сме што ја посетувате нашата веб-страница и ви благодариме за интересот. Во продолжение ќе ве информираме за постапувањето со вашите лични податоци кога ја користите нашата веб-страница. Лични податоци се сите податоци со кои може да се идентификувате лично.

1.2 Лицето одговорно за обработка на податоци на оваа веб-страница во смисла на Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR) е BCS UG (ограничена одговорност), Andreasstrasse 5, 59929 Brilon, Германија, Тел.: + 49- (0) 2961 / 91091- 0, Факс: +49 - (0) 2961 / 91091-99, е-пошта: sales@bcs-computer.com. Лице одговорно за обработка на лични податоци е физичкото или правно лице кое самостојно или заедно со други одлучува за целите и начините на обработка на личните податоци.

1.3 Од безбедносни причини и за да се заштити преносот на лични податоци и друга доверлива содржина (на пример, нарачки или прашања до одговорното лице), оваа веб-страница користи SSL или. Шифрирање на TLS. Може да препознаете шифрирана врска со низата знаци „https: //“ и симболот за заклучување во линијата на прелистувачот.

2) Собирање на податоци при посета на нашата веб-страница

Во случај на само информативна употреба на нашата веб-страница, односно ако не се регистрирате или на некој друг начин не ни дадете информации, ние само собираме податоци кои вашиот прелистувач ги пренесува на нашиот сервер (таканаречени "датотеки на серверот"). Кога ја посетувате нашата веб-страница, ги собираме следните информации што е технички неопходно за нас да се прикаже веб-страницата:

 • Нашата посетена веб-страница
 • Датум и време во времето на пристап
 • Големина на податоци испратени во бајти
 • Извор / референца од која сте стигнале на страната
 • Користен пребарувач
 • Користен оперативен систем
 • Користена IP адреса (доколку е применливо: во анонимна форма)

Обработката се врши во согласност со член 6 став 1 lit. f DSGVO врз основа на нашиот легитимен интерес за подобрување на стабилноста и функционалноста на нашата веб-страница. Преносот или друга употреба на податоците не се одвива. Сепак, го задржуваме правото ретроспективно да ги проверуваме лог датотеките на серверот доколку конкретните докази укажуваат на незаконска употреба.

3) колачиња

Да се ​​направи посета на нашата веб-сајт атрактивни и да им овозможи на одредени функции се користат на различни страни на колачиња. Тоа се мали текстуални датотеки, кои се складирани на вашиот уред. Некои од колачињата што ги користиме се бришат по завршувањето на сесијата на прелистувачот, т.е. по затворањето на прелистувачот (т.н. колачиња за сесии). Други колачиња остануваат на вашиот уред и ќе ви овозможи вашиот прелистувач при вашата следна посета да го признае (т.н.. Постојаните колачиња). Ако се поставени колачиња, тие собираат и обработуваат специфични информации за корисникот, како што се податоците за прелистувачот и локацијата, како и IP-адресните вредности, до индивидуална мерка. Упорни колачиња се бришат автоматски по предодредено траење, што може да се разликуваат во зависност од колаче. Времетраењето на секој складирање колаче може да се најде во прегледот на подесувањата на cookie на вашиот интернет пребарувач.

Некои од колачињата се користат за да се поедностави процесот на нарачка со зачувување на поставките (на пр. Запомнување на содржината на виртуелна количка за подоцнежна посета на веб-страницата). Доколку личните податоци се обработуваат и од индивидуални колачиња што ги користиме, обработката се врши во согласност со член 6 став 1 лит. бДПР или да се спроведе договорот, во согласност со член 6 став 1 лит. БДПР во случај на дадена согласност или согласно член 6 став 1 лит. f GDPR да ги заштитиме нашите легитимни интереси за најдобра можна функционалност на веб-страницата и пријателски за клиентот и ефикасен дизајн на посетата на страницата.

Забележете дека можете да го поставите вашиот прелистувач така што ќе бидете информирани за поставувањето на колачиња и индивидуално да одлучувате за нивното прифаќање или да го исклучите прифаќањето на колачиња за конкретни случаи или воопшто. Секој прелистувач се разликува во начинот на кој ги управува поставките за колачиња. Ова е опишано во менито за помош на секој прелистувач, кој објаснува како да ги промените поставките за колачиња. Овие можат да се најдат за соодветниот прелистувач под следниве линкови:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Firefox: https://support.mozilla.org/en/kb/cookies-allow-and-dispose
Хром: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=de&hlrm=en
Сафари: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/sfri11471/mac
Опера: https://help.opera.com/latest/web-preferences/#cookies

Забележете дека ако не прифаќате колачиња, функционалноста на нашата веб-страница може да биде ограничена.

4) контактирајте не

Кога контактирате со нас (на пример, користејќи ја формата за контакт или е-пошта), личните податоци се собираат. Кои податоци се собираат кога се користи образец за контакт може да се види од соодветната форма за контакт. Овие податоци се чуваат и се користат исклучиво со цел да одговорат на вашето барање или да воспостават контакт и придружната техничка администрација. Правната основа за обработка на овие податоци е наш легитимен интерес да одговориме на вашето барање во согласност со чл. 6 став. 1 lit.f GDPR. Ако вашиот контакт е насочен кон склучување договор, дополнителна правна основа за обработка е член 6 (1) (б) GDPR. Вашите податоци ќе бидат избришани откако вашето барање ќе биде обработено. Ова е случај ако од околностите може да се заклучи дека предметното прашање е конечно расчистено и под услов да не постојат законски услови за задржување.

5) Обработка на податоци при отворање на корисничка сметка и за обработка на договори

Според член 6 став 1 лит. б. БДП, личните податоци ќе продолжат да се собираат и обработуваат доколку ги доставите до нас за извршување на договор или при отворање на сметка на клиентот. Кои податоци се собрани можат да се видат од соодветните формулари за внесување. Бришењето на вашата корисничка сметка е можно во секое време и може да се направи со испраќање порака на горенаведената адреса на одговорното лице. Ние ги чуваме и користиме податоците што ги давате за обработка на договори. По завршувањето на договорот или бришење на вашата корисничка сметка, вашите податоци ќе бидат блокирани со оглед на периодот на задржување на даночните и трговските закони и ќе бидат избришани по истекот на овие рокови, освен ако експлицитно не сте се согласиле за понатамошно користење на вашите податоци или законски дозволена понатамошна употреба на податоци од наша страна е резервирана беше

6) Користење на податоци за клиенти за директна пошта

6.1 Повратна информација за е-пошта

Ако се претплатите на нашиот електронски билтен, ќе ви испратиме редовни информации за нашите понуди. Задолжителни информации за испраќање на билтенот се само вашата e-mail адреса. Спецификацијата на понатамошни податоци е доброволна и ќе се користи за лично решавање на вас. За испраќање на билтенот ја користиме т.н. двојна одлука. Ова значи дека ние ќе ви испратиме е-пошта само ако сте експлицитно потврдиле дека се согласувате да го добивате билтенот. Потоа ќе ви испратиме потврда преку е-пошта со барање да потврдите со кликање на линк кој сакате да го добивате во иднина.

Мирот за активирање на врските со линкови на вашиот компјутер Јас сум одговорен за изработка на лични податоци Лични податоци Уметност. 6 Abs. 1 осветлена. ДСГВО. За да добиете информации за вашиот Билтен, посетете го Интернет-провајдерот (ISP), за да го внесете името и датумот на испраќање, за да добиете известување за е-пошта за да го добиете името на вашиот веб-сајт. Доколку сакате да го објавите информативниот билтен, треба да ги објавите деталите за објавувањето на вести и весниците на билтенот. Доколку сакате да го испратите билтенот, ве молиме контактирајте го нашиот дописник или доставувач на нарачки во име на доставувачот. Напишете ја вашата e-mail адреса без да ги испраќате пораките за е-пошта во вашиот дневен весник, ве молиме да го испратите вашиот дописник во нашиот веб-сајт или да го испратите на вашиот веб-сајт или да го испратите на вашиот веб-сајт за да добиете информации за вашиот веб-сајт и да ги споделите со вашите информации.

6.2 Испраќање билтени преку брза пошта

Нашите електронски билтени се испраќаат преку давателот на техничка услуга rapidmail GmbH, Augustinerplatz 2, 79098 Freiburg („брза пошта“), на кого му ги пренесуваме податоците што ги дадовте кога се регистриравте за билтенот. Овој трансфер се одвива во согласност со член 6 (1) (ѓ) БДПР и служи на нашиот легитимен интерес за користење на ефикасен, безбеден и лесен-билтен систем за билтени. Податоците што ги внесувате заради добивање на билтенот (на пример, адреса за е-пошта) ќе бидат зачувани на серверите на quickmail во Германија.

Rapidmail ги користи овие информации за испраќање и статистичко оценување на билтенот во наше име. За евалуација, испратените е-пошти содржат т.н. веб-светилници или пиксели за следење, кои претставуваат датотеки со слика со еден пиксел што се зачувани на нашата веб-страница. На овој начин може да се утврди дали е отворена порака во билтен и на кои линкови се кликнати. Со помош на таканаречено следење на конверзијата, исто така може да се анализира дали се случило претходно дефинирано дејство (на пример, купување производ на нашата веб-страница) откако ќе кликнете на врската во билтенот. Исто така, евидентирани се и технички информации (на пр. Време на пристап, IP адреса, тип на прелистувач и оперативен систем). Податоците се собираат исклучиво во псевдонимизирана форма и не се поврзани со вашите други лични податоци; директната лична референца е исклучена. Овие податоци се користат исклучиво за статистичка анализа на кампањи за билтени. Резултатите од овие анализи можат да се користат за подобро прилагодување на идните билтени кон интересите на примателите.

Ако сакате да се спротивставите на анализата на податоците за целите на статистичката евалуација, мора да се отпишете од билтенот.

Склучивме договор за обработка на нарачки со брза пошта во кој ја обврзуваме брзата пошта да ги штити податоците на нашите клиенти и да не ги пренесуваме на трети страни.

Дополнителни информации за заштита на податоците од брза пошта може да се најдат во декларацијата за заштита на податоците на брзата пошта: https://www.rapidmail.de/datenschutz

7) Обработка на податоци за обработка на нарачки

7.1 За да ја процесираме вашата нарачка, работиме заедно со следниве даватели на услуги кои не поддржуваат во целост или делумно во извршувањето на склучените договори. Одредени лични податоци се пренесуваат на овие даватели на услуги во согласност со следниве информации.

Личните податоци собрани од нас ќе бидат предадени на транспортната компанија овластена за испорака колку што тоа е потребно за испорака на стоката. Ние ги пренесуваме вашите податоци за плаќање до овластената кредитна институција како дел од обработката на плаќањето, доколку тоа е потребно за обработката на плаќањето. Ако се користат давателите на услуги за плаќање, експлицитно ќе ве информираме подолу. Правна основа за пренесување на податоците е член 6 став 1 лит. бДПР.

7.2 Користење на даватели на услуги за плаќање (платежни услуги)

- Кларна
Доколку е избрана услуга за плаќање на Кларна, уплатата ја обработува Кларна банка АБ (публик) [https://www.klarna.com/de], Свеавген 46, 111 34 Стокхолм, Шведска (во натамошниот текст „Кларна“). Со цел да се овозможи обработка на плаќањето, вашите лични податоци (име и презиме, улица, број на куќа, поштенски код, град, пол, адреса за е-пошта, телефонски број и IP-адреса), како и податоци во врска со нарачката (на пр. износот на фактурата, написот, видот на испораката) пренесен на Кларна заради проверки на идентитетот и кредитните проверки, под услов да изрично сте се согласиле со ова во согласност со член 6 (1) (а) GDPR како дел од процесот на нарачка Овде можете да видите до кои кредитни агенции може да се препраќаат вашите податоци:
https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/credit_rating_agencies
Кредитниот извештај може да содржи вредности на веројатност (т.н. вредности на оценки). Колку што вредностите на резултатите се вклучени во резултатот на кредитниот извештај, тие се засноваат на научно призната математичко-статистичка постапка. Пресметката на вредностите на резултатите вклучува, но не е ограничена на тоа, податоци за адреса. Кларна ги користи добиените информации за статистичката веројатност за неисполнување на плаќањето за избалансирана одлука за воспоставување, спроведување или раскинување на договорниот однос.
Можете да ја одземете вашата согласност во секое време со испраќање порака до лицето одговорно за обработка на податоци или до Кларна. Сепак, Кларна сепак може да има право да ги обработува вашите лични податоци доколку тоа е потребно за обработка на плаќање со договор.
Вашите лични податоци се обработуваат во согласност со важечките прописи за заштита на податоците и во согласност со информациите во прописите за заштита на податоците на Кларна за субјектите на податоците со седиште во Германија https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/ 0 / de_de / приватност
или за субјектите на податоци со седиште во Австрија https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_at/privacy
третирани.
- микроплаќање
Доколку изберете начин на плаќање понуден од давателот на услуги за плаќање „Микроплаќање“, уплатата ќе ја обработи Micropayment GmbH, Scharnweberstraße 69, 12587 Берлин, кому ќе ги добиеме информациите што ги дадовте за време на процесот на нарачка, заедно со информациите за вашиот нарачка во согласност со чл. 6 став 1 алинеја. б БДПР. Вашите податоци се пренесуваат исклучиво заради обработка на плаќања со давателот на услуги за плаќање „Микроплаќање“ и само доколку е потребно за ова.
- Paypal
Кога плаќате преку PayPal, кредитна картичка преку PayPal, директно задолжување преку PayPal или - доколку е понудено - „купување на сметка“ или „плаќање на рати“ преку PayPal, ние ги пренесуваме вашите податоци за плаќање до PayPal (Europe) Sarl et Cie, SCA, 22- 24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (во натамошниот текст „PayPal“), продолжи. Преносот се врши во согласност со член 6 став 1 став б GDPR и само до степен до кој тоа е неопходно за обработка на плаќањата.
PayPal го задржува правото да изврши кредитна проверка за начините на плаќање со кредитна картичка преку PayPal, директно задолжување преку PayPal или - доколку е понудено - „купување на сметка“ или „плаќање на рати“ преку PayPal. За таа цел, вашите податоци за плаќање може да се пренесат на кредитни агенции во согласност со член 6 (1) (ѓ) GDPR врз основа на легитимниот интерес на PayPal да ја утврди вашата солвентност. PayPal го користи резултатот од кредитната проверка во однос на статистичката веројатност за неплаќање со цел да одлучи дали да го обезбеди соодветниот начин на плаќање. Кредитниот извештај може да содржи вредности на веројатност (т.н. вредности на бодови). Што се однесува до вредностите на бодовите вклучени во резултатот од кредитниот извештај, тие се засноваат на научно признат математичко-статистички процес. Меѓу другото, но не исклучиво, адресните податоци се вклучени во пресметката на вредностите на бодовите. Дополнителни информации за заштита на податоците, вклучувајќи информации за користените кредитни агенции, може да се најдат во декларацијата за заштита на податоците на PayPal: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full
Можете да се спротивстави на оваа обработка на вашите податоци во секое време со испраќање на порака до PayPal. Сепак, PayPal може да продолжи да има право да ги обработува вашите лични податоци, доколку тоа е неопходно за договорната исплата.

8) Користење на систем за разговор во живо

LiveZilla (LiveZilla GmbH)
Оваа веб-страница користи технологии од LiveZilla GmbH, Ekkehardstraße 10, 78224 Singen (www.livezilla.net/home/en/) за да генерира анонимни податоци за целите на веб-анализа и да работи со системот за разговор во живо, кој се користи за да се одговори на поддршката во живо - Прашањата се користат, собираат и складираат. Користените профили може да се креираат од овие анонимизирани податоци под псевдоним. Може да се користат колачиња. Колачињата се мали текстуални датотеки што се зачувуваат локално во меморијата на интернет прелистувачот на посетителот. Колачињата овозможуваат препознавање на прелистувачот на Интернет. Доколку информациите собрани на овој начин се поврзани со некое лице, тие се обработуваат во согласност со член 6 (1) (ѓ) GDPR врз основа на нашиот легитимен интерес за ефективна услуга со клиентите и статистичката анализа на однесувањето на корисниците за цели на оптимизација.
Податоците собрани со технологиите LiveZilla нема да се користат за личен идентификација на посетителот на оваа веб-страница и нема да бидат споени со лични податоци за носителот на псевдонимот без одделно дадена согласност од засегнатото лице. Со цел да се избегне зачувување на колачињата LiveZilla, можете да го поставите прелистувачот на Интернет така што колачињата повеќе да не можат да се чуваат на вашиот компјутер во иднина или колачињата што веќе се зачувани да се бришат. Исклучувањето на сите колачиња може да значи дека некои функции на нашата веб-страница веќе не можат да се извршуваат. Може да се спротивставувате на собирање и складирање на податоци со цел создавање на псевдонимизиран кориснички профил во кое било време со иден ефект, испраќајќи ни го вашиот приговор неформално по е-пошта на е-адресата дадена во правното известување.

9) права на засегнатото лице

9.1 За да добиете информации за вашиот веб-сајт, ве молиме внесете го името на информативната табела на пораката за да добиете известувања за преземање (преземање и интервенција), за да ги доставите информациите:

 • Право на информации во согласност со чл. 15 GDPR: Особено, имате право на информации за вашите лични податоци што ги обработуваме ние, целите на обработка, категориите лични податоци што ги обработуваме, примателите или категориите на приматели на кои им се вашите податоци планираниот период на складирање или критериумите за утврдување на периодот на складирање, постоењето на право на исправка, бришење, ограничување на обработката, приговор за обработка, жалба до надзорен орган, потеклото на вашите податоци, потеклото на вашите податоци доколку не ги собравте од вас, Постоење на автоматско донесување одлуки, вклучувајќи профилирање и, доколку е потребно, значајни информации за вклучената логика и обемот и за предвидените ефекти од таквата обработка, како и за вашето право да бидете информирани за гаранциите согласно до чл.46 ГДПР кога вашите податоци се проследуваат во Г. ритлендите постојат;
 • Право на корекција според чл. 16 БДПР: Имате право на непосредна корекција на неточни податоци што се однесуваат на вас и / или комплетирање на вашите нецелосни податоци зачувани од нас;
 • Право на бришење според чл. 17 БДПР: Имате право да побарате бришење на вашите лични податоци доколку се исполнети условите од чл. 17 ст. 1 ГПДР. Сепак, ова право не постои особено ако обработката е неопходна за да се искористи правото на слобода на изразување и информирање, да се исполни законска обврска, од причини од јавен интерес или да се тврдат, остваруваат или бранат правни побарувања;
 • Право на ограничување на обработката во согласност со чл. 18 GDPR: Вие имате право да побарате да се ограничи обработката на вашите лични податоци се додека се проверува исправноста на вашите податоци, доколку одбиете да ги избришете вашите податоци поради недопуштени податоци обработка и наместо тоа побарајте Барање за ограничување на обработката на вашите податоци ако ви требаат вашите податоци да ги тврдите, вежбате или браните правните побарувања откако веќе не ни требаат овие податоци откако целта е постигната или ако сте се спротивставиле на причината за вашата посебна ситуација , сè додека не е сигурно дали нашите легитимни Причини надминуваат;
 • Право на информација во согласност со чл. 19 БДПР: Ако сте го поставиле правото на корекција, бришење или ограничување на обработката против одговорното лице, одговорното лице е должно да ги извести сите приматели на кои им се откриени личните податоци што се однесуваат на вас, оваа корекција или бришење на податоците или Известување за ограничување на обработката, освен ако тоа не се покаже како невозможно или вклучува диспропорционален напор. Имате право да бидете информирани за овие приматели.
 • Право на преносливост на податоци во согласност со член 20 DSGVO: Мора да се добие во структурирана, доследни и maschinenlesebaren формат или да побара трансфер во друга бесплатно, ако тоа е технички изводливо, правото да ги откриете вашите лични информации, која ќе ни се предвидени ;.
 • Право на одземање на согласност дадено во согласност со чл. 7 став. 3 БДПР: Имате право да ја одземете вашата согласност за обработка на податоците во кое било време, со ефект во иднина. Ако ја повлечете вашата согласност, ние веднаш ќе ги избришеме засегнатите податоци, освен ако понатамошната обработка не може да се заснова на правна основа за обработка без согласност. Повлекувањето на согласност не влијае на законитоста на обработката извршена врз основа на согласност до точката на повлекување;
 • Право да поднесете жалба во согласност со чл. 77 GDPR: Ако сте на мислење дека обработката на вашите лични податоци го нарушува GDPR, имате право да поднесете жалба до надзорен орган, особено во земјата-членка на вашето место на живеење, вашето работно место или местото на наводната повреда.

9.2 WIDERSPRUCHSRECHT

Ако ние во интерес РАЗМИСЛУВАЊА Вашите лични податоци се должи на нашата примарен интерес во процесот, ќе има право во било кој услов, од причини кои произлегуваат од нивната ситуација прикажани наспроти КОНФЛИКТОТ ОБРАБОТКА СО СИЛА ЗА ИДНИНАТА жалба.
СТАВЕТЕ ГО НА ПРАВОТО НА КОРИСТЕЊЕ, ние престануваме ОБРАБОТКА НА ПОДАТОЦИ НА ПОДАТОЦИ. Завршувањето останува, но СПРЕМА КОГА задолжителното достоен причини за обработка може да докаже дека има интерес, основните права и слободи на мерење или ако ОБРАБОТКА НА ИЗВРШУВАЊЕ, извршување или одбрана на правни барања служи.

Се вашите лични податоци обработени од страна на САД за директна пошта РАБОТИ ИМААТ ПРАВО, ВО СЕКОЕ ВРЕМЕ СО ОПОЗИЦИЈАТА ДА НА ОБРАБОТКАТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ ГОТОВИ ЗА ПОТРЕБИТЕ НА таквото рекламирање жалба. МОЖЕШ ДА ОПОЗИЦИЈАТА што е опишана погоре вежба.

СТАВЕТЕ ГО НА ПРАВОТО НА КОРИСТЕЊЕ, ние престануваме ОБРАБОТКА НА ПОДАТОЦИ Податоците директно рекламирање цели.

10) Времетраење на чување на лични податоци

Времетраењето на складирањето на личните податоци се заснова на соодветната законска основа, целта на обработката и - ако е применливо - дополнително врз основа на соодветниот период на задржување (на пр. Комерцијални и даночни задржувања).

При обработката на лични податоци врз основа на експлицитна согласност во согласност со член 6 став 1 lit. ДСГВО, овие податоци се чуваат додека лицето не ја повлече својата согласност.

Постојат законски рокови за задржување на податоци кои правна под или правна слични обврски врз основа на чл. 6 ст. 1 lit. б DSGVO да се обработи, овие податоци се рутински се бришат по истекот на периодот на чување, доколку тие веќе не се за да се исполни преговорите за договорот или договорот е потребно и / или продолжува наша страна нема легитимен интерес за натамошно чување.

Во обработката на лични податоци врз основа на чл. 6 ст. 1 lit. ѓ DSGVO овие податоци се чуваат до засегнатото лице е неговото право според чл. 21 ст. 1 DSGVO, освен ако не може да се докаже релевантни законски основи за преработка што ги надминуваат интересите, правата и слободите на субјектот на податоците, или обработката служи за тврдењето, вежбањето или одбраната на законските барања.

При обработката на лични податоци за целите на директно рекламирање врз основа на член 6 став 1 lit. f DSGVO овие податоци ќе бидат зачувани додека засегнатото лице не го искористи своето право на приговор според член 21 став 2 DSGVO.

Освен ако не е поинаку наведено во другите информации во оваа Декларација за специфични процесни процеси, складираните лични податоци ќе бидат избришани доколку повеќе не се неопходни за целите за кои биле собрани или на друг начин обработени.

© адвокатска фирма